Registar

Sve firme na jednom mjestu!

RESPEKT MONTENEGRO D.O.O

Nemanjica 58, Podgorica
Građevinarstvo, Materijali, Podne obloge
PIB: 03117723

IZDIGNUTI PODOVI PODGORICA. Izdignuti dupli ili modularni podovi su čest zahtjev za prostorije koje traže posebna tehnička rješenja vezana za instalacije koje se nalaze ispod poda, poput računarskih, električnih, instalacija za video nadzor i slično. Kao kompanija uspješno smo prepoznati u dijelu navedenih usluga, a u svom višegodišnjem trajanju na tržištu specijalizovali smo se za sve građevinsko zanatskih radova.

Izdignuti podovi su našli primjenu za : komunikacioni centre, serverske sobe, savremene kancelarijske prostore, televizijske, radijske i muzičke studije, gdje je neophodno obezbijediti da cjelokupna instalacija bude bezbjedno smještena i da joj se može jednostavno pristupiti u slučaju potrebe za intervencijom.

Prilikom montaže u računarskim centrima ili serverskim sobama nikako ne treba zaboraviti da dekorativna obloga mora da bude antistatička,da bi se sprečilo stvaranje statičkog elektriciteta koji može negativno da utiče na hardverske komponente računarskih sistema u prostoriji,tako što bi doprinio stvaranju pasivnog magnetnog polja, koje bi, iznad svega štetilo monitorima i matičnim pločama

Izdignuti podovi zapravo predstavljaju podni sistem koji čini konstrukcija od aluminijuma ili galvanizovanog čelika, na koju se postavljaju paneli od drveta, cementa, gipsa ili metala, i finalni dekorativni sloj, a električne i sve druge instalacije se postavljaju ispod panela, unutar konstrukcije. Izbor obloge za završnu obradu gazeće površine je praktično neograničen i uključuje tekstilne ploče, vinil, parket i tvrdo presovani laminat, mermer i granit, keramiku, linoleum, pa čak i gumu.

Opšte je pravilo da se odabir tipa izdignutog poda uskladi sa potrebama i željama investitora, ali uz poštovanje nekih dodatnih tehničkih zahteva. Preporučljivo je koristiti kapsulirane panele, tj. panele koji imaju čelični omotač, i jezgro od iverice (takozvano chipboard jezgro) ili gipsa, debljine od 23 do 38 mm. Kada je u pitanju njihovo postavljanje, postoje dva osnovna tipa nošenja: položeni sistem i sistem prišrafljenih panela. Poželjno je primeniti ovaj drugi, jer fiksiranje ploča za stalke šrafljenjem obezbeđuje veću nosivost i bolje horizontalno učvršćivanje podloge, istovremeno smanjujući ukupnu težinu poda.

Postoji šest klasa nosivosti, pri čemu klasa I podrazumeva nosivost >400kg/panelu, a klasa VI >1200kg/panelu. Dakle, paneli su već sami po sebi velike izdržljivosti,i kao takvi apsolutno adekvatni za prostorije poput kancelarija ili kompjuterskih centara.Međutim, ukoliko to nije dovoljno, sistem se može ojačati pomoću različitih nosećih profila.Ako je pod ukupne visine do 600mm dovoljno je koristiti lake nosače, takozvane pijedestale, koji će pre svega doprineti boljoj horizontalnoj krutosti poda. Kada je razmak između dva distancera veći od 600 mm, tada su, osim pijedestala, potrebni i nosači za lateralno ukrućenje – stringeri. Da li će sistemu biti neophodno dodati nosače ili ne, opet, zavisi od toga koliko opterećenje pod mora da podnese.

Izdignuti pod je idealna suva i laka podna konstrukcija. Zahvaljujući njegovoj promenljivoj visini moguće ga je idealno prilagoditi prilikama u prostoriji i izjednačiti razlike u visini i neravnine.Takođe je bez problema moguće polagati cijevi i vodove. Panele prilikom prevoza i skladištenja valja zaštititi od vlage, a pošto se pod prilagođava okolnoj klimi, prije isporuke se moraju završiti svih mokri radovi (npr. čišćenje), ugraditi prozori, te proveriti nepropusnost cijevi, odnosno izvršiti kompresorska provera.Kod poda koji se postavlja iznad zemlje ili gole ploče tj. podloga koje nisu stabilno suve, obavezno treba položiti hidroizolaciju. To je naročito važno kod paronepropusnih podnih obloga, poput keramičkih pločica ili obloge od kaučuka. Izdignuti podovi se zbog svoje strukture još nazivaju modularnim, ili kompjuterskim podovima.

Lokacija

Komentari (1)

Postavljanje komentara

Verifikovani podaci

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak08:00 - 16:00
  • Utorak08:00 - 16:00
  • Srijeda08:00 - 16:00
  • Četvrtak08:00 - 16:00
  • Petak08:00 - 16:00
  • Subota08:00 - 16:00
  • Nedjeljane radimo

Kontakt podaci

Nemanjica 58
81000
Podgorica

Kontakt forma

Koliko iznosi: 3 + 6 ?
Pošalji poruku
Dijeli dalje...