Blog

Biznis i tehnologija
Velibor-Bošković-Naučno tehnološki park Crne Gore

CRNA GORA NOVA ESTONIJA ?

Naučno tehnološki park u Podgorici, će postati ključni generator razvoja inovacija u Crnoj Gori, a čija se gradnja privodi kraju. Tim povodom je gost emisije Business UP, Velibor Bosković izvršni direktor Naučno tehnološkog parka

Opširnije
rekonstrukcija-setalista-sutomore

REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA - SUTOMORE

Na gradilištu u Sutomoru izvode se radovi na rekonstrukciji postojeceg šetališta. Builder Fox doo Podgorica  angažovana je od strane građevinske firme A3 tima iz Bara, na projektu izvođenje radova postavljenja betonske galanterije.

Opširnije

Da li Crna Gora može prebroditi korona krizu sa porezom od 3 %?

Izvršni direktor Finance Plusa Dražen Raicković za BUSINESS UP govorio je o benefitima inovativnog poreza na promet od 3 % na budžetska primanja i ukidanje modela poreza na dodatnu vrijednost od 21 %.

Opširnije

Anonimna anketa među poslodavcima o ukidanju neradne nedjelje

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je 5. marta 2021. godine Ministarstvu ekonomskog razvoja uputila inicijativu za ukidanje neradne nedjelje u toku turističke sezone. To je predlog koji je UPCG i ranije u više navrata upućivala, između ostalog i 24. aprila prošle godine, kada je od resornog Ministarstva tražila preduzimanje hitne mjere - suspendovanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, uz obrazloženje da situacija sa korona virusom aktuelizuje potrebu da se sporna odredba hitno stavi van pravne snage - barem za vrijeme turističke sezone.

Opširnije