Blog

Biznis i tehnologija

BOOKING.COM 360 PANORAME

Nalazimo se u Hotelu M, u ulici Miladina Popovića broj 7 koji se nalazi na Zabjelu u Podgorici.
Sa nama je Novosel Nebojsa iz Registra Firmi, a ovdje smo došli zbog snimanja matteport tehnologijom virtuelnog prikaza apartmana.

  • 1 Nebojša, možete li nam reći nešto više o 3D projektnom mapiranju ili o virtuelnim prikazima prostora?

Virtuelna tura kreirana pomoću 3D Pro matterport kamere daje veći stepen konverzije, rast posjete i prihoda, kao i SEO i Google pozicioniranje. 3D prostor pedstavlja interaktivni virtuelni prikaz realnog prostora.

  • 2. A gdje se najčešće primjenjuje ova tehnologija?

Matteport nalazi primjenu za snimanje 360 virtuelnih fotografija u hotelima, apartmanima i vilama, poslovnim prostorima, građevinskim i arhitektonskim firmama, i osiguravajućim društvima.

  • 3. Da li je prikaz u 2D formatu prevaziđena tehnologija u odnosu na 3D?

Ne bih se usudio da kažem prevaziđena, prije bi rekao da se standard prezentacije vremenom podiže. U početku su to bile samo slike, nakon čega je standard postao i video. I samo je pitanje vremena kad će virtuelna prezentacija postati standard i u potpunosti dopuniti foto i video sadrzaj.

  • 4. Koja je glavna prednost matterport tehnologije

Prednost virtuelnih tura je mnogostruka i u današnje vrijeme je neophodna. Svaka odluka o kupovini, prezentaciji ili porudžbini predhodi detaljno informisanje putem interneta. Sve informacije koje nude slike, tekst ili video, virtuelna tura spaja u jedno i to na veoma impresivan način.