Blog

Biznis i tehnologija

CarDroid - Prvi ANDROID sistem za praćenje vozila

Evo šta UnionMap kaže za svoj novi prototip:

CarDroid je automatizovan uredjaj kreiran da zaštiti vas i ljude do kojih vam je stalo. To je kompleksno multifunkcionalno rešenje koje pokreće Android OS. Uredjaj je konektovan na cloud-baziranu platformu za čuvanje podataka i njihovu vizuelizaciju. CarDroid je samo-održiv računarski sklop koji analizira podatke o vozilu i ponašanje vozača i šalje informacije na lični cloud-nalog.

Život je lanac slučajnih događaja i prije ili kasnije ste shvatili da ne možete kontrolisati svaku stvar u njemu. Danas se puno nesreća dogodi na cesti, a mi mislimo da ako ne možemo spriječiti ove nesreće, mi možemo barem pronaći način da budemo svjestni u slučaju da se nešto loše događa s ljudima koje volimo. Zato smo stvorili CarDroid.

cardroid1

CarDroid može brzo i lako učiniti vaše vozilo pametnijim zahvaljujući poslednjim tehnologijama za praćenje i bezbjednost. On dodaje mnogo novih karakteristika vašem vozilu.Uredjaj omogućava bolje, bezbjednije iskustvo u vožnji i donosi komfor onima koji su zabrinuti za vozačke sposobnosti svojih bližnjih.

cardroid2

cardroid3

KLJUČNE KARAKTERISTIKE:

*ESNaR – (Emergency Situation Notification and Reconstruction)- Sistem za Obavještavanje o hitnim situacijama i rekonstrukcije incidenta. ESNaR je jedinstvena tehnologija koja kombijuje dvije extremno važne funkcije: obavještenja o incidentu i 3D rekonstrukciju samog incidenta.

Obavještenje o incidentu: u slučaju samog incidenta CarDroid šalje obavještenje samom korisniku i na kontakte za hitno djelovanje. Obavještenja stižu u vidu push-notifikacija na mobilni telefon koji pokreće ANDROID OS ili SMS porukom. Ukoliko je vozilo parkirano, sistem takodje šalje instant poruke u slučaju da dodje do sudara ili oštećenja vozila.

*Rekonstrukcija incedenta: Ukoliko se dogodi saobraćajna nezgoda i neophodno vam je da provjerite kako se zapravo ista dogodila, to možete uraditi logovanjem na web portalu koji je povezan sa vašim personalnim cloud nalogom. Kada je saobraćajna nesreća detektovana, CarDroid bilježi svako kretanje vozila i vizuelizuje ih na vašem nalogu sa 3D modelom vašeg vozila.

*Multifunkcionalno rješenje za vaše vozilo: sa CarDroid-om moguće je sa udaljene lokacije pratiti lokaciju vozila, brzinu kojom se vozilo kreće, očitavati podatke sa pratećih senzora na vozilu, čak i provjeriti količinu goriva u rezervoaru.

*Praćenje ponašanja vozača: CarDroid analizira stil vožnje i detektuje bilo koju vrstu ne prilagodjene vožnje, naglog ubrzavanja ili kočenja, oštrih zaokreta u toku vožnje. CarDroid prikuplja statističke podatke koji indikuju kompletnu efikasnost vozača u upravljanju vozilom.

*Udaljena dijagnostika: Možete pratiti moguće kvarove na vašem vozilu, odnosno sve servisne kodove koje vaše vozilo detektuje kao potencijalni kvar na vozilu.Ova funkcionalnost je od pomoći za blagovremeno detektovanje i održavanje vašeg vozila ili kompletnog voznog parka.

cardroid7

PROTOTIP:

Za sada smo razvili funkcionalan prototip i možemo reći sa sigurnošću da je CarDroid spreman za masovnu produkciju. Prototip se sastoji od grupe fabrički proizvedenih komponenti smještenih u 3D-štampano kućište koje u cjelosti oponaša buduće fabričko kućište. Prototip se koristi u našem centru za "Istraživanje i razvoj" i koriste ga naši inženjeri u svrhe testiranja. Evo prikaza nekoliko fotografija CarDroid-a u Alpha verziji:

prototip1

prototip2

prototip3

SOFTVER:

U ovom momentu mi optimizujemo našu CLOUD platformu i vršimo razvoj mobilnih aplikacija za CarDroid. UonMap aplikacija vam dozvoljava korištenje svih funkcionalnosti na web nalogu sa vašeg pametnog telefona, plus mogućnost konecije CarDroid-a lokalno bez upotrebe interneta. Aplikacije će biti dostupne za iOS, Android and Windows Phone mobilne uredjaje.

CarDroid biće dostupan u martu-aprilu 2016 godine kupcima širom svijeta. Do tada možete pratiti novosti na službenom sajtu UonMap komanije: www.uonmap.com