Blog

Biznis i tehnologija

Koliko vrijedi moj web sajt?

siteprice.org je besplatan servis koji vam omogućava da procijenite tržišnu vrijednost vaše web stranice kao i vašeg domena, siteprice.org je servis za procjenu vrijednosti i kalkulator domena.siteprice.org vam pomaže da pronađete web stranice tržišne cijene i vaša vrijednost domene. To nije lako, izračunati i procijeniti web sajta cijenu tačno. siteprice.org procjenjuje na sajtu cijenu na tržištu (ne poslovne cijenu) s pomoću monoštva informacija koje prikuplja, prikupljanje i analizu podataka iz internet resursa. Za procjenu vrijednosti određene web stranice, siteprice.org računa sa sopstvenim jedinstvenim algoritmom. Ako želite prodati svoju web stranicu ili kupujete web stranice vjerovatno ćete morati znati informaciju koje je "procijenjena vrijednost sajta na određenom domenu" i kako je ocjenjen. A možda vaše web stranica ili web stranice vrijede u hiljadama zelenih novčanica. Možda čak i ne razmišljate o prodaji svoje web stranice, ali ne propustite priliku, izračunati vrijednost, koju možete istaći kako bi privukli potencijalne investitore, koji potražuju sajtove iz kategorije vaše poslovne djelatnosti.

siteprice.org domena kalkulator vrijedi / Web vrijednost algoritma KPI se zasnivaju na; Saobraćaj procjenivanog sajta, svakodnevno se procjenjuje broj jedinstvenih pregleda. Procjenjuje se dnevno broj jedinstvenih posjetitelja, count pokušava biti procijenjena sa nekoliko izvora poput Alexa, Compete, Google Ad Planner itd ... To nije% 100 ispravan, ali sa našim testovima vrlo je neposredni za većinu web stranica. Jedinstveni broj korisnika je uobičajeni način mjerenja popularnosti stranica i koji se često koriste potencijalnim oglašivačima ili investitora.

  • Domenska procjena dnevnog pregleda stranice
  • Računanje dnevnog prihoda od reklamiranja (ukazaće nam na realnu cijenu domena. Dnevni prihodi od reklama računaju se na osnovu Adsense prihoda. Danas većina administratora sajta koristi Google Adsense. Ovom procjenom teži se boljem korišćenju ove vrste oglašavanja ukoliko sajt koristi makar 3 Adsense reklame na svakoj strani. Ovo nije lako izračunati za različite ključne riječi jer Adsense može da prikaže reklamu ne samo ako je vezano za sadržaj stranice, već je može prilagoditi određenom posjeticu.
  • Alexa rank – Alexa je jedan od najčešćih opcija za praćenje web stranica. Mjeri promet na sajtu i upoređuje ga sa prometom na ostalim sajtovima. Pomaže programerima ,administratorima sajta i oglašivačima da saznaju realan potencijal internet stranice. Nažalost, ne daje uvijek tačne vrijednosti zbog raznih manipulacija, ali i dalje važi za najpouzdaniju varijantu za praćenje i provjeru vrijednosti sajta.
  • Domen Google Page Rank – ovo je jedan od odlučujućih faktora kada je riječ o kvalitetu sajta. Dobiti visoku vrijednost nije lak zadatak, zahtjeva mnogo posla. Zato je Google Page Rank važan faktor u procijeni vrijednosti sajta. Page Rank utiče na broj indeksiranih stranica od strane Google-a. Pa ukoliko želite više posjetilaca i više indeksiranih stranica morate povećati Vaš Page Rank. Zato i mi koristimo PageRank u našem algoritmu za procijenu domena.
  • Status indeksiranja na pretraživačima Google, Yahoo i Bing – Što više stranica pretraživači indeksiraju – to bolje. Pretraživačima je dostupno da listaju stranice na sajtu i sačuvaju neke od njih u bazi podataka. Vjerovatno neće zapamtiti sve stranice, uglavnom će indeksirati one sa najkvalitetnijim i jedinstvinim sadržajem. Indeksiranje jeste jedan od najvažnijih i najteže ostvarivih faktora ukoliko imate veliku web stranicu, ali je vidljivost sajta na pretraživačima veoma važna stavka za izračunavanje njegove vrijednosti. Ukoliko je dosta stranica web sajta indeksirano, znači da je vjerovatnoća da će imati više posjetilaca veća.
  • Starost domena (važan faktor za rangiranje na pretraživačima) – Starost domena važan je SEO činilac zbog toga što pretraživačima služi za provjeru stepena povjerenja i ugleda sajta. Spameri uglavnom registruju i otkažu domen brzo, pa njihovi sajtovi uglavnom imaju novoregistrovana imena domena. Usvakom slučaju, indeksiranje sajta važnije je od starosti domena.
  • Prisutnost na društvenim mrežama – Opcija za dijeljenje linka ka Vašem sajtu na društvenim mrežama ukazuje da imate kvalitetan sadržaj koji je dostupan i na Facebook-u, Tweeter-u , Google+...
  • Backlinkovi (podrazumijeva da se na drugim web stranicama nalazi link koji direktno vodi do Vašeg sajta) to Vam koristi za rast popularnosti. Bolje je ukoliko imate manji, ali kvalitetniji broj beklinkova, nego veliki broj njih na sajtovima koji se ne rangiraju dobro. Ova vrijednost ima manji uticaj u algoritmu za računanje cijene Vašeg sajta. Beklinkovi više su povezani sa Google PageRank – om, tako da vjerujemo da je vrijednost Google PR važnija od beklinkova.

siteprice.org omogućava Vam da prodate svoj sajt/domen i kupujete web sajtove online sa hostingom. Možete naći povoljne domene i zakupiti naziv domena. Ukoliko želite da prodate svoj web sajt ili domen, izračunajte njegovu cijenu i dodajte siteprice.org kod na njemu kako bi posjetioci znali da bi ste možda prodali svoju web stranicu, odnosno domen.

Ako želite da prodate ili da kupite već postojeći sajt, siteprice.org je jedan od najboljih mjesta da to uradite. Želimo da povežemo prodavce i kupce, komuniciramo sa njima i stvorimo dobro tržište za kupovinu i prodaju sajtova.

Prije nego prodate svoj sajt ili kupite sajt koji će Vam donositi zaradu, veoma je važno da imate znanje o procijeni vrijednosti i cijeni sajta. Možete provjeriti vrijednost konkurentske web stranice ili Vašeg sajta i dobijete osnovne SEO informacije vezane za njega, kao što su vidljivost putem organske pretrage i na društvenim mrežama, broj beklinkova itd. To će Vam dati sliku o vrijednosti sajta.

Izvještaj organske pretrage možete dobiti preko našeg SEO Checker alata i dobijete na uvid SEO kvalitet web stranice. Ovom analizom dobicete informacije o oko 20 važnih stavki vezanih za sajt, kako bi ste znali šta bi trebalo doraditi ukolko se odlučite da kupite tu web stranicu. Prije nego se definitivno odlučite da kupite već postojeći sajt, preporučujemo Vam da ga prvo analizirate kroz SEO Checker.

SEO CHECKER

Možete koristiti SEO Checker alat da provjerite optimizaciju organske pretrage svog ili konkurentskog sajta. Na ovaj način dobićete informacije o tome koliko je sadržaj perspektivan za SEO, ali i podatke o važnim faktorima za optimizaciju organske pretrage. Informacije se dobijaju na osnovu glavne stranice na sajtu i analize HTML, linkova, vidljivosti, beklinkova, mapi sajta i važnih oznaka kao što su naslov, opis i H oznake.