Blog

Biznis i tehnologija

OTVARANJE FIRME U CRNOJ GORI

Otvaranje firme u Crnoj Gori. Registracija preduzeća je jednostavan postupak, zahtjevi važećeg trgovinskog zakonodavstva su jasni, a cio proces je brz i lak.

Imamo partnerstvo sa elektronskim sistemom registracije na mreži koji vam omogućava da u roku od 12 sati generišete svu dokumentaciju, koju su pregledali i provjerili naši pravni stručnjaci, a sve što vam je potrebno je da registrujete kompaniju.

Druga opcija za registraciju kompanije u Crnoj Gori, vaše prisustvo u Crnoj Gori nije potrebno, potrebno je samo da dostavite punomoćje nama, vašem punomoćniku. Ako nemate osobu koju biste postavili za vašeg direktora, pružamo i usluge imenovanog direktora.

Da biste započeli posao, potrebno je da otvorite bankovni račun, ponekad ćete možda morati da date neke dodatne informacije o zahtjevima banke u zavisnosti od same banke. Takođe nudimo administrativne usluge i naš tim za administraciju i podršku će vas podržati, naravno, to je uključeno u cijenu paketa.

Možete se odlučiti za život u Crnoj Gori, veoma lijepoj zemlji sa puno mogućnosti. Nakon što osnujete kompaniju, možete se prijaviti za privremeni boravak i radnu dozvolu u Crnoj Gori.

ONLINE FORMA ZA REGISTRACIJU FIRME >>>

Zašto Crna Gora ?

Mnogo je razloga zašto je registrovanje crnogorske kompanije odlična poslovna prilika, provjerimo nekoliko njih:

 • Crna Gora ima jednu od najnižih stopa poreza na dobit u Evropi, samo 9%
 • Minimalni početni kapital za otvaranje crnogorskog preduzeća sa ograničenom odgovornošću je samo 1 evro, a za akcionarsko društvo 25.000 evra
 • Crna Gora je članica NATO-a i VTO-a (Svjetska trgovinska organizacija)
 • Niski troškovi održavanja kompanije
 • Veliki broj kvalifikovane radne snage spremne za zaposlenje
 • Jeftin zakup poslovnog prostora
 • Veliki broj stabilnih banaka
 • Širok izbor kreditnih linija
 • Veliki broj podsticajnih programa države Crne Gore za investiranje
 • Mogućnost dobijanja crnogorskog državljanstva ako investirate u Crnu Goru
 • Pa aerodromska veza
 • Veliki broj hotela različitih kategorija
 • Crna Gora ima ekskluzivne marine
 • Crna Gora je prelijepa zemlja za odmor i rad

Statistika
o privredi Crne Gore

Bruto domaći proizvod po stanovniku u Crnoj Gori posljednji je put zabilježen na 8545,48 američkih dolara u 2019. BDP po glavi stanovnika u Crnoj Gori ekvivalentan je 68 posto svjetskog prosjeka.

Odgovor na svoje pitanje zašto osnovati kompaniju u Crnoj Gori možete pronaći upravo ovdje.

Niske poreske stope u Crnoj Gori samo su jedna od poslovnih pogodnosti koje ova država nudi

Zašto osnovati kompaniju u Crnoj Gori?
Sigurno i legalno poslovanje sa nižim troškovima i značajno smanjenim obavezama.

Crna Gora je zemlja sa velikim poslovnim potencijalom i svake godine je navedena više na listama poslovnog svijeta. Šta to znači? Crna Gora je pravo mjesto za vaše buduće investicije.
Pored činjenice da je sve legalno, sigurno je jer se u Crnoj Gori evro koristi kao valuta, a u Crnoj Gori postoji preko 10 stranih banaka koje posluju na istim principima kao i njihove matične banke, dok e-bankarstvo omogućava kontrolišite sve svoje račune na računaru, tabletu ili pametnom telefonu ma gde se nalazili.

ONLINE FORMA ZA REGISTRACIJU FIRME

Sve o porezima u Crnoj Gori

Poreski sistem za strane investitore je isti kao i za lokalno poslovanje.
Poreska stopa iznosi do 9%, dok porezna stopa na lična primanja iznosi 9%. Po plaćanju poslovnih obaveza preduzeća, privredni subjekti koji posluju u Crnoj Gori imaju mogućnost da na kraju godine prebace sredstva na svoje račune u inostranstvu. Primenjuju se dve pozitivne stope poreza na dodatu vrednost (PDV), standardna stopa od 21% i snižena stopa od 7%, dok se nulte stope primenjuju na izvozne transakcije i isporuku ljekova i medicinskih sredstava koje finansira Republika Fond zdravstvenog osiguranja.

Poreski sistem u Crnoj Gori čine:

 • porez na dobit preduzeća 9%
 • porez na dohodak građana 9%
 • Porez na dodatu vrednost (PDV) 21%
 • porez na promet nepokretnosti

Sve o tipovima kompanija

Društva sa ograničenom odgovornošću i samostalni preduzetnici najpopularnije su poslovne jedinice u Crnoj Gori.

Preduzetničko preduzeće osniva jedna osoba. Ne postoji pravna razlika između vlasnika i preduzeća. Lična imovina i imovina vlasnika vezani su za kompaniju i obrnuto. Sve moguće obaveze mogu dovesti do oduzimanja lične imovine.
Generalno partnerstvo - u ovom slučaju dvije osobe (ili pravna lica) dijele vlasništvo nad kompanijom na osnovu prethodno potpisanog ugovora. Partneri imaju neograničenu odgovornost i obojica se smatraju odgovornim za moguće dugove ili pravne radnje povezane sa kompanijom.
Ograničeno partnerstvo - ovo preduzeće se osniva kada se dvoje ili više ljudi / pravnih lica registruju za komercijalne aktivnosti pod zajedničkom kompanijom. Jedan ili više partnera imaju neograničene obaveze za obaveze i dugovanja preduzeća. Ostali partneri imaju ograničenu odgovornost prema veličini ulaganja.
Najpopularnije društvo sa ograničenom odgovornošću (LTD) - to su pravne organizacije u kojima je odgovornost partnera ograničena na veličinu kapitala koji su uložili. Minimalni registrovani kapital kompanije je 1 €).
Korporacija - uključuje jedno ili više lica ili pravnih lica. Oni posjeduju akcije u kompaniji. Odgovornost akcionarskog društva ograničena je na njegovu imovinu.
Dio stranog preduzeća (ogranak) - Dio stranog preduzeća je dio preduzeća osnovanog i registrovanog van Crne Gore, koje obavlja dielatnost na teritoriji Crne Gore.

Osnivanje kompanije bez skrivenih troškova

Troškovi registracije kompanije su fiksni i definisani našim paketima cijena.

Nema skrivenih troškova.
U zavisnosti od paketa koji odaberete, troškovi registracije preduzeća su različiti, imajte na umu da ako imate posebne zahtjeve izvan naših definisanih paketa, onda biste trebali odabrati paket „na zahtjev“ kako biste dobili ponudu za naše usluge . Ako su vam potrebna dodatna objašnjenja u vezi sa našim paketima usluga, kontaktirajte nas.

Troškovi održavanja

Troškovi održavanja su fiksni i definisani našim paketima cijena, nema skrivenih troškova koji podržavamo na daljinsko poslovanje

Ako se obim posla za računovodstvene usluge znatno poveća, bićete unapred obaviješteni sa adekvatnim objašnjenjem i predlogom nove cijene koja zavisi samo od procenta količine posla koji treba obaviti mjesečno.

Vaše odgovornosti

Društva sa ograničenom odgovornošću i preduzetnici su najpopularnije poslovne jedinice u Crnoj Gori.

Odgovornosti člana kompanije zavise od vrste kompanije koja se otvara.

Za dalje informacije kontaktirajte nas

ONLINE FORMA ZA REGISTRACIJU FIRME

Šta vam je potrebno da biste osnovali kompaniju u Crnoj Gori?

Vjerovali ili ne, osnivanje kompanije u Crnoj Gori je toliko jednostavno da je vaša kompanija spremna za obavljanje svog posla u roku od 4 radna dana, bez potrebe da budete fizički prisutni. Potreban vam je samo pasoš i najmanje jedan EUR osnivačkog kapitala. Registracija preduzeća sastoji se od samo nekoliko ključnih koraka. Ako želite da direktor vaše kompanije bude osoba iz Crne Gore, nudimo vam usluge imenovanog direktora.

Registrujte se lako i brzo:

1 - kontaktirajte nas i zakažite sastanak,
2 - odaberite naziv kompanije (proverićemo da li je to ime dostupno),
3 - pružite nam potrebne podatke za registraciju kompanije (lični podaci osnivača i direktora, sedište kompanije, aktivnost, iznos minimalnog kapitala),
4 - za vas ćemo pripremiti punomoćje koje treba da bude potpisano i overeno pečatom.
5 - Vaša kompanija je registrovana. Ako želite da nastavite da radite sa nama, dovoljno je da odaberete paket usluga iz našeg širokog spektra usluga, samo onaj koji vama odgovara.
Za više informacija možete nas kontaktirati i održati sastanak sa nama na kojem ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

100% online registracija preduzeća na mreži
Intuitivni mrežni alat, treba vam samo 5 minuta

Proventum Registra
Registrujte se Proventum, otvorite kompaniju na mreži u Crnoj Gori

Pomoću veb aplikacije za registraciju Proventum možete brzo i jednostavno pripremiti dokumentaciju za registraciju preduzeća, a sa preciznim uputstvima, vaša dokumentacija će biti pripremljena za podnošenje za Centralni registar privrednih subjekata u Crnoj Gori.
Zakoračite u svijet poslovne budućnosti i osnovajte kompaniju iz svog ugodnog okruženja, bez čekanja u redovima i šalterima, trošenja vremena i dodatnih resursa, pripremite sve što je potrebno za osnivanje kompanije i poslovanje u Crnoj Gori.

Šta uključuje postupak registracije preduzeća?

Registracija kompanije je neverovatno jednostavna: potrebna je samo jedna osoba; čitav proces se može sprovesti na daljinu; prijave će naši administratori podneti Centralnom registru poslovnih subjekata, a odobrenje se obično daje u kratkom roku. Da biste registrovali privatnu kompaniju ograničenu akcijama ili garancijom, biće vam potrebno:

 • Jedinstveno ime kompanije.
 • registracija adrese kancelarije u Crnoj Gori.
 • Najmanje jedan direktor.
 • Najmanje jedan akcionar ili garant (vlasnik) - takođe može biti direktor.
 • Memorandum i statut
 • Minimalni 1 EURO kapitala za registraciju preduzeća (ograničeno samo akcionarskim društvima).
 • bankovni račun

Finance plus nudi širok spektar usluga pored osnivanja preduzeća koja će vam pomoći da poslujete u Crnoj Gori ako registrujete društvo sa ograničenom odgovornošću u Crnoj Gori. Takođe pružamo nekoliko profesionalnih usluga adrese kompanija u Podgorici, uključujući uslugu registrovane kancelarije, adresu usluge i poslovnu adresu.

Izvor : www.financeplus.me

ONLINE FORMA ZA REGISTRACIJU FIRME >>>