Blog

Biznis i tehnologija
Ponešto o konkurenciji!

Ponešto o konkurenciji!

U svim bitkama - vojnim, poslovnim i bračnim – pobjeđuje ona strana koja ima bolje informacije.

Opširnije
PRIRUČNIK ZA IZRADU POSLOVNOG PLANA

PRIRUČNIK ZA IZRADU POSLOVNOG PLANA

Istorijski gledano, svijet se od davnina oslanjao n a preduzetnike. Preduzetnici su bili lovci, istraživaci, inovatori, pronalazaci, izumite lji,..., da bi kasnijim razvojem društva i diverzifikacijom poslova, preduzetnici postali zanatlije, trgovci, poljoprivrednici. Medutim, tek u posljednjih 60 godina, a posebno sa razvojem informatickog društva, preduzetnici dobijaju prepoznatljiviju formu i postaju ono što su danas: osnova, kicma i zdravo tkivo svake nacionalne pa i svjetske ekonomije.

Opširnije

Šta je 3D štampa ?

3D štampanje  je proces izrade trodimenzionalnih čvrstih predmeta iz digitalnog fajla . Stvaranje 3D štampanog objekta se postiže korišćenjem aditiva različitih materijala . 3D štampani objekat se stvara  istiskivanjem uzastopnih slojeva  aditiva, dok cio predmet ne dobije svoj projektovani oblik. Kako 3D štampac radi?

Opširnije

Želite da kupite poklon za voljenu osobu? Možda razmišljate o jahti ili mega-jahti!

Inovativni koncept ove jahte daje novo značenje terminu "rupa za plivanje", pošto sadrži jedan od najfascinantnijih bazena koje je moguće vidjeti na moru. Superjahtu CF8 je dizajnirao vizionarski tim iz Holandije i na njoj se u ogromnoj rupi u okviru konstrukcije plovila nalazi bazen sa vodopadom koji pravi "potok" koji se spušta sa gornje palube.

Opširnije