Blog

Biznis i tehnologija

KUPOVINA NOVIH AUTO DIJELOVA BEZ PRAVA NA REKLAMACIJU

Šta kaže zakon o zaštiti potrošaca u Crnoj Gori? Odnosno, kako to rade u sretnim zemljama? Jednom davno, cuo sam sentencu : „Crna Gora je zemlja cuda.Ovdje bi i Alisa ostala zabezeknuta“. Na žalost od tada je prošlo više od 15 godina, ali i dalje sve ostaje na svome mjestu. Siguran sam da jadnoj Alisi ne bi ni malo bilo lako izaci iz ove rupe, a cajanka kod Ludog šeširdžije bi joj bila med i mlijeko prema pokušaju da reklamira nešto u našim trgovinama.

Opširnije
Oblaci sobni

Umetnik Berndnaut Smilde usavršava tehniku pravljenja sobnih oblaka. Fascinantno.

U svom novom Nimbus Oblaci serijalu, Smilde stvara stvarne oblake, uglavnom unutar praznih galerija, a zatim fotografiše rezultate. Umjetnik se koristi naučnim procesom stvaranja oblaka, pažljivo regulišući temperaturu i vlažnost zraka prostora kako bi stvorio idealne uvjete za oblak. Iako traju kratko, oblaci su stvarni, i poprilično nevjerovatni.

Opširnije

VW gubi na tržištu, Toyota profitirala!

Nakon afere varanja na testovima izduvnih gasova, pretpostavilo se da ce se VW "okrenuti" novim tehnologijama. Ipak u VW-u i dalje vjeruju u dizel motore. Dok se traži krivac za najveći skandal u istoriji Volkswagena, ta fabrika trpi velike gubitke, najveće gubitke u zadnjih 15 godina.

Opširnije

CarDroid - Prvi ANDROID sistem za praćenje vozila

UonMap kompanija potražuje sredstva za razvoj CarDroid-a, prvog kompletnog sistema za praćenje vozila razvijenog na ANDROID operativnom sistemu. UnionMap pokrenuo je fundraising kampanju, na KIKSTARTER web portalu i do sada prikupio preko 17,248$ od potrebnih 30.000$ koliko im je neophodno da prototip ugleda svoju komercijalnu repliku.

Opširnije