Blog

Biznis i tehnologija

Ponosni član Registra firmi nastavlja humanitarnu akciju

"Kada smo prije dvije godine donijeli odluku da umjesto ulaganja u marketing sredstva uložimo u društveno odgovornu kampanju koja će biti od koristi lokalnoj zajednici, nijesmo ni slutili da će samo dvije godine kasnije "Osmijehom oboji dom" prerasti u nešto što daleko premašuje okvire naše firme i što lagano postaje akcija o kojoj se govori i na regionalnom nivou. To nas čini jako srećnima i ponosnima i govori da smo kao ljudi i kao firma na pravom putu. Zato nastavljamo dalje!" saopšteno je iz firme "BM Kameleon" koja je inicirala kampanju prije dvije godine.

Od prošle godine podršku akciji dala je kompanija Maxima iz Lučana koja je obezbijedila materijal za izvođenje radova.

"Maxima je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova kada su u pitanju završni radovi u građevinarstvu i jako nam je drago što su prepoznali da ovo što radimo zaista vrijedi. Bez njihove pomoći sigurno ne bi uspjeli da realizujemo akciju", kazao je suvlasnik "BM Kameleon" Mirko Raičević.

Pretprošle godine Kameleon je sanirao i okrečio domove deset porodica koje nijesu bile u mogućnosti da to urade. Prošle godine uz pomoć Maxime još deset domova je adaptirano na način što su sanirani i okrečeni zidovi i ofarbana stolarija, a ove godine obim radova koji će se izvoditi će biti veći.

"Planiramo da osim enterijera uradimo adaptaciju i spoljašnjih zidova, gdje god je to moguće. Prilikom uređenja unutrašnjih zidova u jednom dijelu koristićemo i dekorativne tehnike Maxime, zatim ćemo sanirati i ofarbati stolariju i bravariju. Na ovaj način akcija će biti podignuta na još veći nivo, a porodice kojima budemo pomagali dugoročnije će riješiti probleme koje imaju u svojim domovima", kazao je suvlasnik "BM Kameleon" Boris Jovićević.

Predstavnik Maxime za Crnu Goru Gojko Janić istako je da je kompanija jako zadovoljna prošlogodišnjom akcijom i da je podrška ove godine bila logičan slijed stvari.

"Kao brend koji se u Crnoj Gori široko koristi već godinama imamo obavezu da budemo podrška društveno odgovornim kampanjama. Akcija "Osmijehom oboji dom" je pokazala da svi možemo negdje pomoći ukoliko imamo volju za tako nečim. Primjer Kameleona je nešto što treba slijediti, jer kad jedna relativno mala firma može toliko veliku stvar da uradi za zajednicu, onda niko nema pravo da kaže da ne može makar pokušati. Svi po malo i biće dovoljno nekome kome je to malo ogromno. Maxima u politici poslovanja percipira društvenu odgovornost kao jedan od prioriteta i shodno tome smo i podržali ovu humanu priču", kazao je Janić.

Početak akcije zakazan je za prve dane proljeća, a među onima kojima će se adaptirati dom biće i dječiji pjesnik sa Zabjela Slobodan Bećo Došljak , koji u jako teškim uslovima živi i stvara.

"Kao firma sa Zabjela imamo posebnu obavezu prema dobrom i dragom komšiji, tako da će njegova kuća biti među prvima koje ćemo adaptirati", saopštili su iz Kameleona.

Svi koji su zaniteresovani da predlože porodicu ili pojedinca za kojeg smatraju da mu treba pomoć kroz akciju, mogu se javiti u prodavnicu boja i lakova "Kameleon" koja se nalazi na Zabjelu u Ul. Princeze Ksenije 24., da pišu na Kameleonovu Facebook stranu ili na sajt bojeilakovikameleon.me .