Blog

Biznis i tehnologija

Premium optimizacija - Značaj prve stranice Googla

Uspješan SEO obezbeđuje da vaš sajt vidi i posjeti veliki broj internet korisnika (potencijalnih klijenata) i što je još važnije da vaš web sajt bude ispred konkurencije. Na Google-u i ostalim pretraživačima važi pravilo - ko prije djevojci, njemu djevojka. Istraživanja pokazuju da samo 4% posetilaca lista dalje od 2. strane pretraživača. Stoga, u SEO se svakako vrijedi ulagati, jer uzalud vam i najskuplji sajt ukoliko ga niko ne posećuje.

Ko može da priušti optimizaciju sajta ?

Veoma bitno znati da je potrebno izdvojiti ne mala finansijska sredstva da bi se Vaš sajt indeksirao putem pretrage za određene fraze ili ključne riječi na prvoj stranici Googla.To podrazumijeva nekoliko koraka od analize postojećeg stanja sajta do sagledavanja optimizacije sajtova Vaše konkurencije. Ukoliko se ne odlučite za održavanje optimizacije, postoji opasnost da skliznete sa vrha, i onda opet može da potraje par mjeseci vremena da se ponovo dobro plasirate. (ovo kašnjenje je zbog načina rada pretraživača, koji periodično posjećuju Vaš sajt i skupljaju informacije sa njega. Ukoliko imate za cilj indeksiranje sajta putem optimizacije na prvoj strani Googla, onda ne smijemo razmišljati na uobičajena pitanja kao što su:

Izrada web sajta, to ne može mnogo da košta, pa danas svi znaju da prave sajtove... tu oko 100 do 200 €, ne više" ili "Ma ja to umijem i sam, nego sada imam druge obaveze, pa sam se sjetio da se ti time baviš", u tom smjeru najčešće ide dalji razgovor. Svakako da ima puno ljudi koji umeju da kreiraju sajt, naročito od kada su internet preplavili razni tutorijali tipa kako da... pa u nastavku sve što vam padne napamet. Kvalitetno odrađen sajt prilagođen SEO tehnikama u prosjeku se kreće od 750 do 3500 eura, a cijena se formira u zavisnosti od vaših želja,više jezičnosti sajta, prirode vašeg biznisa, imate li tekstove za sajt ili ih morate dodatno platiti, da li vam je neophodna forma e-shopa. Vlasnici web sajt su dužni da jednom godišnje plaćaju pretplatu za :

Domen i hosting – košta od 30 do 70 € godišnje (ili više) u zavisnosti od potreba klijenta i od domena za koju se odlučite (.me, .com, .net, .org...). Domen je važan i sa aspekta optimizacije vašeg sajta za pretraživače.

Održavanje web sajta – kada se kreira sajt i postavi na web, završili ste tek pola posla. Vašem web sajtu potrebno je održavanje, tj stalno ažuriranje i svakodnevno ubacivanje novog sadržaja kako biste opstali među konkurencijom, animirali klijente i obezbijedili dobru poziciju na pretraživačima. Održavanje sajta u nekoj outdoor agenciji kreće se od 200 € pa naviše u zavisnosti od dogovorenog angažovanja. Ukoliko pak planirate da u okviru vaše kompanije zaposlite administratora tu cijena ide mnogo više a finansijski rezultat na godišnjem nivou sa prosječnom cijenom rada i svim porezima i doprinosima iznosi od 5280 do 6480 eura

Gradnja Linkova ka sajtu (Backlinks) otpočinje onog trenutka kada dobijete informaciju od programera da je vaš sajt onpage optimizovan i da je što veći broj strana optimizovan za što je moguće veći broj ključnih riječi. Ako Google pronađe nekoliko različitih sajtova sa sadržajem koji je relevantan za određene ključne riječi, veb stranica sa najboljim, najkvalitetnijim i najrelevantnijim vezama ka svom sajtu će biti navedena na višoj poziciji na stranici sa rezultatima Google iznad drugih. U cjenovnom iskazu ova stavka po najviše zavisi koliko je Vaša kompanija spremna da plati na različitim portalima baner ili profilnu stranicu. Naša slobodna procjena na godišnjem nivou potrebno je izdvojiti 500,00 eura.

Oglašavanje na internetu – plaćene reklame na Google-u, Facebook-u svakako su dobra marketinška odluka, naročito ako ste novi na internetu. Troškovi zavise isključivo od vašeg budžeta i toga koliko ste ozbiljno shvatili internet tržište. Možete se reklamirati i za 1€ dnevno što je minimalno neophodno za pokretanje kampanje pa sve do nekoliko stotina ili hiljada...

Na postavljeno pitanje "Ko može da priušti optimizaciju sajta ?" sledom analiza potrebnih koraka koje smo opisali, dolazimo do odgovara da samo veći sistemi kompanija mogu na kvalitetni način primijeniti sve rapoložive tehnike SEO alata.

Na osnovu stanja Crnogorskog tržišta gdje je najveći broj malih preduzeća, Registar Firmi je uočio potrebu I primijenio sistem koji je u poslednje 3 godine prepoznalo više od 300 zadovoljnih klijenata. Rješenje za koje Vam čak i nije potreban veb sajt, rješenje koje je više puta jeftinije od optimizacije Vašeg veb sajta.

Vaša firma odnosno proizvodi i usluge koje prodajete pojaviće se u internet pretrazi među prvima iznad konkurencije pa Vam preporučujemo da nas nakon besplatnog upisa Vaše firme na portal kontaktirate kako bismo Vam predstavili premium uslugu i obezbijedili najbolji model oglašavanja koji Vam može osigurati znatno povećanje prodaje i profita!

PROVJERITE POZICIJE VAŠE KLJUČNE RIJEČI NA GOOGLE PRETRAŽIVAČU ZA LOKACIJU GDJE SE NALAZITE.

Napomena, ukoliko imate svoj sajt izbrišite istoriju pretraga na browser koji koristite, Chrom ili MozillaFirefox jer su Vaše posjete zapamćene rezultati koji se prikazuju a ne oslikavaju realno stanje pozicija na prvoj stranici Googla pretraživača.

REGISTARFIRMI.ME Vam omogućava optimizaciju i pozicioniranje sa max. 3 ključne riječi koja opisuje Vašu uslugu ili proizvod, za jedan Grad u Crnoj Gori. Pozicije na upit Crna Gora nisu predmet optimizacije već Google indeksiranja.

>>> UNAPRIJEDITE SVOJE POSLOVANJE, ZATRAŽITE PONUDU ZA KLJUČNE RIJEČI.