Blog

Biznis i tehnologija

Priča o uspjehu – GO Auto

46% manji trošak po pregledu od standardnih medija

23% manji trošak po pregledu od plaćenih internet oglasa

68% više prodatih vozila od sledećeg najboljeg posrednika za reklamiranje

Njihova priča

Go Auto jedna jedan je od najvećih lanaca za prodaju automobila u Kanadi. Ima više od 40 ovlašćenih poslovnica širom zemlje, bavi se prodajom novih i polovnih automobila, kamiona, a pored toga u ponudi imaju rezervne djelove, osiguranje, usluge servisiranja vozila...

Njihov cilj

Kompanija je željela da poveže interesnu grupu i prodaju automobila. Uz to, nadali su se da će napraviti sopstvenu bazu podataka klijenata kako bi u budućem periodu plasirali relevantne i blagovremene reklame.

"Facebook je bio najsnažniji medijski kanal za ovu vrstu kampanje. Što ga više koristimo, više nam se dopada. Možemo efikasno ciljati na široku publiku koristeći više reklamnih poruka. Aktivno eksperimentisanje i stalno testiranje čine da lako dođemo do pobjedničke formule."

-Russ Fenske, direktor marketinga u kompaniji Go Auto

Njihovo rješenje

Prilagođena i kreativna platforma

U kompaniji Go Auto željeli su da unaprijede svoju bazu kontakata, tako da su u saradnji sa online marketing agencijom za prodavce vozila, Strathcom Media, razvili 60-dnevnu kampanju.

Pošto je automobilska kompanija željela da utvrdi uticaj različitih platformi i formata, Go Auto tim odlučio je da pokrene svoju kampanju u različitim formatima tradicionalnih i digitalnih oglasa.

Kampanja fokusirana na jedinstvenoj poruci - nagradna igra u kojoj je kompanija Go Auto srećnom dobitniku otplatila preostali dug kredita za auto. Testirali su i razvili razne kreativne elemente kako bi došli do najboljeg idejnog rješenja. Go Auto je na Facebook-u objavio seriju komičnih fotografija, među kojima je i fotografija psa koji radi jogu, sa porukom – Auto je otplaćen! Namaste. Opcija poziv na akciju preusmjeravala je korisnike do online prijavne forme u kojoj su traženi podaci kao što su proizvođač i model automobila koji voze, iznos preostalog duga za otplatu kredita za auto... Kasnije su ove podatke koristili da prilagođenim reklamnim kampanjama dođu do ciljne grupe –npr. promocija usluga za određene modela automobila ili ponude koje će im pomoći da smanje troškove.

Tim kompanije takođe je koristio i alatke lociranje i podjelu lokacija preko Facebook-a kako bi optimizovali kampanju i dopreli do što većeg broja ljudi koji žive u blizini neke od Go Auto poslovnica.

Korišćene su Facbook proizvodi:

- Ads

- Core Targeting

A u cilju sakupljanja informacija za stvaranje baze podataka koja će nam pomoći u ciljanom marketingu – Generate Leads.

Njihov uspjeh

Pobjednički ishod

60-dnevna kampanja kompanije Go Auto otkrila je najbolji medij za ciljano oglašavanje. Njihova Facebook kampanja postigla je :

- 46% manji trošak po pregledu od standardnih medija

- 23% manji trošak po pregledu od plaćenih internet oglasa

- 68% više prodatih vozila od sledećeg najboljeg posrednika za reklamiranje