Blog

Biznis i tehnologija

REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA - SUTOMORE

Na gradilištu u Sutomoru izvode se radovi na rekonstrukciji postojeceg šetališta. Builder Fox doo Podgorica angažovana je od strane građevinske firme A3 tima iz Bara, na projektu izvođenje radova postavljenja betonske galanterije.. Projekat je od bitnog značaja kako za samo mjesto Sutomore tako i za sami crnogorski turizam. Dužina trase je 265m a prosječna širina oko 18m.

Za popločavanje šetališta koristimo Behaton ploče firme Beton Lučko iz Hrvatske. Beton Lučko postoji više od 30 godina i neprevaziđeni su u proizvodnji betonskih opločnika u Hrvatskoj i i veliki su izvoznici u državama regiona.

Konkretno na projektu koristimo ploče iz linije City Line , LIdo i kocke Rodos i Klasik. City Line ploča se postavlja na dijelu trase koji je namjenjen za kolovozni promet. Ona može biti pravougaonog i kockastog oblika, a i različitih je dimenzija. Sama debljina ploče je 8cm i njena površina je od crno pranog granita.

Lido ploča je konusnog ili nepravilnog oblika. Ona je dio moderne arhitekture i veoma je unikatna. Sama tezina ploce je 105kg, a za nju se koristi vakum za podizanje. Ploča Lido se postavlja na dijelu trase koji je namjenjen za ugostiteljske bašte. Ploče se postavljaju na pijesku ili rizli , frakciji od 4 do 8mm. Podloga same debljine je od 3 do 6cm. Nakon postavljanja ploca ide fugovanje i prelazak vibra pločom.

Na projektu konstantno smo imali između 8 i 12 podopolagača.

Povezani članci