CEMENTNA KOŠULJICA | AUTOKLIK PODGORICA

Ul. Vlada Cetkovica bb, Podgorica 81000, Crna Gora
+38267067024
CEMENTNA KOŠULJICA | AUTOKLIK PODGORICA https://registarfirmi.me/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/493/LOGO-1510046223.jpg 5 05 1
Views: 194 Podjeli

Osnovne informacije

CEMENTNA KOŠULJICA - PODLOGA | AUTOKLIK  PODGORICA

Pri izradi i postavljanju podloge, odnosno mašinske cementne košuljice masa se ne priprema klasičnim načinom klasičnom mješalicom, već specijalnom mašinom koja omogućuje kvalitetniju pripremu mase. Razlika u izradi mašinske cementne košuljice je i u načinu impregnacije, korišćenjem specijalnih polipropilenskih vlakana koji u potpunosti zamenjuju pre korišcene mreže i na taj način omogućuju još kompaktnije vezivanje same cementne košuljice. Zbog svega navedenog mašinskom izradom cementne košuljice dobijaju se kvalitetnija svojstva u odnosu na klasičnu izradu.

Osnovni sastojci smjese za izradu cementne košuljice su cement, pesak granulacije 0-4 mm i voda. Kvalitetnom izradom se sprečava pojava pukotina i drugih oštećenja tokom sušenja.

Ako se zidovi u prostoriji malterišu, malterisanje izvesti prije izrade cementne košuljice i to do AB podne ploče.Kada se košuljica radi preko zvučno-izolacionog sloja košuljicu odvojiti od zidova slojemistog materijala debljine 1-2cm. U tom slučaju preko zvučno-izolacionog materijala položiti PE foliju.
Ako se košuljica izliva direktno preko starih betona koristiti sredstva za bolje prijanjanje (S/N veza).
Noseća podloga treba da bude ravna da ne bi došlo do oscilacija u debljini košuljice.Ako su na podlozi postavljene cijevi one moraju da budu čvrsto vezane za podlogu.Temperatura u prostoriji u kojoj se izvodi košuljica treba da je viša od +5ºC.Materijal za izradu košuljica obavezno mešati mašinski.

Pre početka ugradnje košuljice laserskim aparatima ili priborom za razmeravanje visinskih kota
obeležiti visinske kote (vagres) na obimne zidove. Materijal za izradu košuljice mašinski izneti u prostoriju
odmah nakon mešanja (gumenim crijevima i dispenzerima, voditi računa da gumena crijeva ne oštete izvedene radove), višak materijala skinuti do tražene visine a zatim košuljicu pažljivo izravnati a zatim glačati ravnim tanjirom (helikopterom) Ø560 - 600mm (nije dozvoljeno prskanje vode na košuljicu u toku glačanja).Nije dozvoljena naknadna obrada košuljice cementom.

Prividne (do polovine debljine košuljice) fuge u cementnoj košuljici izraditi tako da veličina polja ne prelazi 25m2. Dilatacione fuge (prekid po celoj debljini košuljice) izvesti obavezno iznad fuga u armirano betonskoj konstrukciji.Na mjestima dilatacionih fuga treba prekinuti i armaturu.

Armaturna mreža treba da je odignuta od poda (na podmetačima) tako da se nalazi u srednjoj zoni košuljice.Mladu košuljicu zaštititi od promaje i direktnih sunčanih zraka (ne folijama) najmanje 7 dana.
PE folijama štititi košuljicu samo od prebrzog sušenja na velikim temperaturama (ne polivati vodom).

Nije dozvoljeno prisilno isušivanje košuljice grejanjem prostorije bez dozvole i kontrole stručnog nadzora
(preporučuje se da se uz grejanje prostorije koriste isušivači vazduha).Dozvoljeno hodanje po izrađenoj košuljici treba da je u skladu sa preporukama tehnologa koji je sastavio recepturu, ali ne manje od 3 dana, a opterećenje građevinskim materijalom i opremom ne pre 7 dana (ako nisu u pitanju brzovezujuće košuljice).

Vrsta djelatnosti:
Izvodjač
Keywords:
  • PIB:
  • .

Map Location

Map Directions
Map Directions

Komentari vezani za ovu firmu...

Dodaj komentar

Lociraj ovu firmu

Business has not been claimed

Ul. Vlada Cetkovica bb, Podgorica 81000, Crna Gora

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedeljak
08:00 - 16:00
utorak
08:00 - 16:00
sreda
08:00 - 16:00
četvrtak
08:00 - 16:00
petak
08:00 - 16:00
subota
08:00 - 16:00
nedelja
16:00 - 16:00