Registar

Sve firme na jednom mjestu!

Rada Krivokapić Radonjić modna kreatorka i stilistkinja

Rada Krivokapić Radonjić rođena 08.09.1974. (14 h) u Kotoru
Djevojačko prezime Krivokapić, pravo ime Radojka od oca Đura (otac Bogdan i majka Joka) i majke Vidosave Kaluđerović (otac Andrija i majka Dobrana). Otac je radio u industriji ležaja u Livnici Kotor, majka je bila zdravstveni radnik u Opštoj bolnici Kotor. Djetinjstvo joj je obilježeno sa puno roditeljske ljubavi. Mladost pamti po luksuzu koji joj je omogućio brat Radoslav, pomorac. Završila osnovnu školu „Njegoš” u Kotoru i njeni učitelji su bili Veljko Roganović i Jasmina Rešetar. Završila srednju hemijsku školu u Kotoru i završila praksu u laboratoriji Opšte bolnice Kotor kod razredne Radmile Bogdanović. Kao djevojčica izrazila je želju da bude modna kreatorka i ima četvoro djece što je kasnije i ostvarila. Rodila djecu Neđeljku(1999), Valentinu(2001), Nebojšu(2007) i Teodoru(2013).

Završila školu i specijalizaciju za modnu kreatorku i stilistkinju u Beogradu 1996. po Pariskom sistemu za jednu generaciju učenika u saradnji sa akademijom likovnih umjetnosti sa nastavnim planom i programom u trajanju od četiri godine u kontinuitetu, kreirajući kadar sposoban za brzo uključivanje u praksu kod najpoznatijih svjetskih kreatora u trajanju od godinu dana. Momčilo Kovačević, direktor škole. Praksu završila u Milanu 1997. kod jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora Giorgio Armani koji je upoznao i sa nekoliko najboljih svjetskih kreatora gdje je Rada imala priliku dopuniti svoje dotadašnje znanje. Praksu je obavljala i kod konstruktorke odjeće Ljiljane Kovač. Doktorat modnog dizajna završila u Beogradu 1998. Položila majstorske ispite po uzoru njemačkog majstorskog ispita koje je finansirala njemačka Vlada godine 2018: pravo, stručna i radna pedagogija, trgovina i privreda. Primila majstorsko pismo u Beogradu, septembar 2018.

Radila je na državnoj televiziji na kulturi odijevanja voditelja i muzičara. Emitovana je njena kultna modna autorska emisija "Styling". Modni studio "Rada" je u saradnji sa vlasnicama modnih agencija Sonjom Štilet i Emom Čivović radio sa manekenima za potrebe snimanja filmova, reklamnih spotova za inostrane televizijske kuće i Radinim modnim revijama pod nazivima „Ostvarene riječi” i „Moja zvijezda”. Uzela učešća na muzičkom festivalu u vidu osmišljavanja i realizacije stajlinga izvođača. Držala je predavanja o modi. Kreirala jeans kolekcije za modne brendove. Idejni tvorac brenda "Baccara" jeans. Sarađivala je sa najpopularnijim i najljepšim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom koji je njenom revijom pod nazivom „Kotor” završio manekensku karijeru. Učestvovala na prvom crnogorskom Fashion week-u. Održavala je samostalne modne revije uz direktan tv prenos. Imala učešća na Internacionalnim manifestacijama. Prvu prodaju svojih odjevnih predmeta imala je u gradu u kojem živi Kotoru i u glavnom gradu Podgorici. Bila je članica udruženja kreatorki visoke mode Crne Gore. Radila je maske za najbolje karnevalske grupe. Napisala knjige "Odijevanje" i "Krojenje i šivenje". Radila u uspostavljanju tehničke infrastrukture i optimizaciji prema manekenkama koje su nosile modele poznatih brendova. Dizajnirala novi odjevni predmet Kovilm koji predstavlja preoblikovanje prethodnika kravate i leptir mašne i čiji je uspjeh doveo do dugoročne saradnje sa svijetom 21. vijeka.

Lokacija

Komentari (15)

 • Mladen

  Mladen 4 years ago Helpful Review 26

  Odlicne konsultacije.

 • Kiki

  Kiki 4 years ago Helpful Review 25

  Prelepa, svedena i originalna

 • Andrea

  Andrea 4 years ago Helpful Review 25

  Fenomenalne obuke za manekene, garantuju ucesce na modnoj reviji.

 • Stanka P.

  Stanka P. 4 years ago Helpful Review 25

  Mnogo mi se sviđa njen ručni rad odjevnih predmeta, ali je skupo.

 • Branka

  Branka 4 years ago Helpful Review 25

  Kreatorka Rada je postigla veliki uspjeh osmislivsi novi modni detalj Kovilm. Svaka cast zaista je to vrh u njenoj profesiji

 • Filip

  Filip 4 years ago Helpful Review 17

  Bravo Rado, citam juce u novinama i portalima, koji uspjeh si postigla osmislivsi novi modni detalj u svijetu. Postigla si ono sto se trazi u tvom poslu. Sve pohvale.

 • Emina

  Emina 4 years ago Helpful Review 17

  Odlican rad.

 • Saša M.

  Saša M. 4 years ago Helpful Review 17

  Kovilm novi modni detalj i drugi proizvodi fantasticni, sve samo najbolje.

 • Damir

  Damir 4 years ago Helpful Review 17

  Odlicno mjesto za ljubitelje mode.

 • Milana

  Milana 4 years ago Helpful Review 17

  Nisam imala zamjerki. Brzi, odgovorni, azurni i veoma ljubazni. Odusevilo me sve to.

 • Vesko

  Vesko 4 years ago Helpful Review 17

  Preuredila mi je odjecu iz mog ormara i sada nista nije u njemu za baciti. Nisam nista kupovao, a sada je sve kao novo. Izgradio sam svoj stil.

 • Marijana

  Marijana 4 years ago Helpful Review 17

  Sviđa mi se njen rad. Skupo je, ali sve što valja to i košta.

 • Damir

  Damir 4 years ago Helpful Review 23

  Odlicne konsultacije. Pomogla mi je da popunim ormar sa stvarima koje mi stoje.

 • Marijana

  Marijana 4 years ago Helpful Review 23

 • Kristina

  Kristina 4 years ago Helpful Review 22

  Kvalitet

Postavljanje komentara

Verifikovani podaci
Now Open

Radno vrijeme

 • Ponedjeljak09:00 - 17:00
 • Utorak09:00 - 17:00
 • Srijeda09:00 - 17:00
 • Četvrtak09:00 - 17:00
 • Petak09:00 - 17:00
 • Subota09:00 - 17:00
 • Nedjelja00:00 - 00:00

Kontakt podaci

Kriva Ulica b.b.
85330
Kotor

Kontakt forma

Koliko iznosi: 3 + 10 ?
Pošalji poruku
Dijeli dalje...