Registar

Sve firme na jednom mjestu!

MONTENEGROBERZA

Moskovska 77, Podgorica
Advokati i finansije

„Montenegroberza“ AD Podgorica osnovana je u junu 1993. godine, na osnovu Zakona o tržištu novca i tržištu kapitala. Prvi akcionari bili su tadašnja Republika Crna Gora (RCG) i četiri crnogorske banke, i to:

  • „Montenegrobanka“ AD Podgorica;
  • „Pljevaljska banka“ AD Pljevlja;
  • „Beranska banka“ AD Berane i
  • „Hipotekarna banka“ AD Podgorica.

Nakon toga, 1995. godine, donešen je Zakon o berzama, berzanskom poslovanju i berzanskim posrednicima, a „Montenegroberza“ je izvršila usklađivanje svog poslovanja shodno njegovim odredbama. U međuvremenu došlo je do redefinisanja državne zajednice i do preuzimanja određenih ingerencija saveznih institucija od strane institucija osnovanih u RCG.Prema odredbama Zakona o hartijama od vrijednosti „Montenegroberza“ je izvršila dokapitalizaciju kroz emisiju akcija.

Komsija za hartije od vrijednosti RCG je po preuzimanju nadležnosti od Savezne komsije za hartije od vrijednosti i finansijska tržišta, a nakon utvrđivanja ispunjenja svih neophodnih preduslova, u decembru 2000. godine odobrila „Montenegroberzi“ dozvolu za poslovanje.

U periodu od 1994. do 2000. godine na „Montenegroberzi“ se trgovalo uglavnom žiralnim novcem i kratkoročnim hartijama od vrijednosti, jer je tu trgovinu omogućavala tadašnja zakonska regulativa. Prve brokerske kuće u Crnoj Gori osnovane su tokom 1996. godine, i to:

  • „CG broker“;
  • „Holder broker“ i
  • „Monte-Adria broker“.
Lokacija

Postavljanje komentara

Zahtjev za verifikaciju

Možete da nas kontaktirate na broj telefona +382 20 240 871 i da nam izdiktirate podatke za profil:
Naslov: MONTENEGROBERZA
Šifra: 4350.


Druga opcija je da nam pošaljete email i da u poruci navedete podatke za profil:
Naslov: MONTENEGROBERZA
Šifra: 4350.

Kontakt strana

Kontakt podaci

Montenegroberza

Moskovska 77
81000
Podgorica

Kontakt forma

Koliko iznosi: 1 + 9 ?
Pošalji poruku
159 people bookmarked this place