Registar

Sve firme na jednom mjestu!

NOVA LIRA D.O.O

Njegoševa 40/I, Podgorica
Advokati i finansije, Konsalting

Nova Lirad.o.o. - Podgorica od 1994 godine se bavi posredovanjem između: pravnih lica »Nalogodavaca« i fizičkih lica »Izvršilaca« prilikom isplate honorara po osnovu autorskih prava i ugovora o djelu kao i plaćanje zakupa poslovnih prostorija sa popunjavanjem IOPPD obrazaca.

Pomoću nas možete izvršiti plaćanje vaših saradnika iz zemlje i inostranstva (prevodioci, konsultanti, radne grupe, komisije, sve vrste inženjera, pravnici, ekonomisti, estradni umjetnici, kompozitori, slikari, vajari, kao i sve ostale vrste djelatnosti). Posredstvom naše Agencije možete vršiti plaćanje »Izvršilaca« uz proviziju od 6,04 % i PDV od 19 % na proviziju.

Naši klijenti su pravna lica iz zemlje i inostranstva kao i fizička lica svih profila - inženjeri (građevinci, arhitekte, statičari, elektro, mašinske, geodetske struke, hortikulture itd), umjetnici (slikari, vajari, muzičari isl.), prevodioci i sudski tumači, predavači i asistenti, više od 200 doktora nauka svih oblasti, meteorolozi, procjenjivači imovine privrednih društava - ekonomisti i pravnici, IT menadžeri i ljudi koji se bave softverom. Nalogodavac je obavezan da nas objektivno informiše o statusu angažovanih lica, u zavisnosti od toga da li su: nerezidenti, osigurana ili neosigurana lica. Nalogodavac garantuje status angažovanog lica svojim potpisom na ugovoru i dužan je prijaviti nerezidente kod Poreske uprave.U ime Nalogodavca Poreskoj upravi dostavljamo obrazac IOPPD u elektronskoj formi. Shodno izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koji je stupio na snagu 01. 01. 2010 god. (Sl.list CG br. 86/09) prilikom isplate honorara po osnovu autorskih prava i ugovora o djelu, obavezni smo da obračunamo, obustavimo i uplatimo obaveze prema državi Crnoj Gori, u zavisnosti od statusa angažovanog lica:* Porez (9,0 %)* Prirez (15,0 %),* Pio (20,5 %),* Zdravstveno osiguranje (12,3 %) i dr.I kategorija: Nerezidenti i osigurani rezidenti, odnosno lica koja nisu u dopunskom radnom odnosu kod Nalogodavca, (neto+15%). Na ovaj obračun honorara na neto iznos obračunava se: Porez (9%), prirez (15%), provizija (6,04%) i PDV 19 %na proviziju;II kategorija: Osigurani zdravstveno preko Biroa rada (ZZCG) i rezidenti koji su u upravnim odborima, (neto+35%). Obaveze su: Porez (9%), prirez (15%), PIO 20,5%, provizija i PDV 19 % na proviziju iIII kategorija: Rezidenti koji nijesu osigurani ni po jednom osnovu - nisu zaposleni niti su penzioneri, (neto+52%). Ovdje se plaća: Porez (9%), prirez (15%), PIO 20,5%, Zdravstvo 12,3%, provizija i PDV 19 % na proviziju.

Lokacija

Postavljanje komentara

Verifikovani podaci

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak09:00 - 16:00
  • Utorak09:00 - 16:00
  • Srijeda09:00 - 16:00
  • Četvrtak09:00 - 16:00
  • Petak09:00 - 16:00
  • Subotane radimo
  • Nedjeljane radimo

Kontakt podaci

Njegoševa 40/I
81000
Podgorica

Kontakt forma

Koliko iznosi: 4 + 9 ?
Pošalji poruku

Kontakt osoba mr Dražen Ćorović dipl.prav.

159 people bookmarked this place