PROFESIONALNI FOTOGRAF - Filip Damjanović

Radoje Dakic, Podgorica
Fotografija, Digitalni marketing, Marketing

Ja sam Filip Damjanović, fotograf iz Podgorice.
Ovo je profil sa mojim fotografijama posvećen onima koji traže kreativnog fotografa za svoje ideje i projekte i inspiraciju. Trudim se da stalno napredujem, izučavam foto lekcije za one koji bi nešto novo da nauče o estetici u fotografiji i pravilima kompozicije, ali i za sve ljubitelje umetnosti.
Prelistajte sadržaje ovog mog prostora na netu i slobodno mi pišite svoje utiske ili mi se prosto javite!

 1. FOTOGRAFISANJE MODELA

Fotografisanje profesionalnih ili amaterskih fotomodela posebna je vrsta fotografske usluge. Zbog čega? Zbog toga što je ta vrsta fotografije veoma važna u daljim poslovnim pregovorima osoba koje se fotografišu. Naš proizvod – fotografija, može biti nečija propusnica za dalji posao. Vaša drDakle, u ovom slučaju fotografije nisu samo vaša draga uspomena sa nekog događaja, zabeležen važan trenutak, nego su nalik propagandnim fotografijama. Samo što je u ovom slučaju model „objekat“ i glavni predmet fotografije, i model je taj koji se na neki način prezentuje. Njegova lepota i fotogeničnost koja se ispoljava na fotografiji mogu biti presudni za njegovu dalju karijeru; zbog toga ja ovaj posao shvatam veoma ozbiljno i trudim se da ga uradimo najbolje što mogu; trudim se da ostvarim prijateljski odnos sa modelom kako bi se opustio, uvek pokušavamo da analiziramo crte lica i figuru modela koji fotografišemo kako bi smo odabrali pravi ugao, osvetljenje, kako bi smo fotomodel postavili u određenu pozu… trudim se da fotografije za Vaš book izgledaju poput onih u popularnom stranom, modnom časopisu „Vogue“.

Danas su svi upoznati sa time koliko je napredovala fotografija i koliko se fotografisanje kao umetnost i kao posao promenilo u odnosu na ranija vremena. Sada imamo Photoshop i ostale programe u kojima se fotografije obrađjuju, lica „peglaju“, doteruju, pojačavaju kontrasti, boje… da li to znači da danas svako može da izgleda poput fotomodela ukoliko ga fotografiše profesionalni fotograf poput mene? Odgovor je i da i ne. Kako – zapitaćete se. Jednostavno svako se može veoma mnogo „doterati“ i „srediti“ da prelijepo izgleda na fotografiji, ali ako je prilikom korekcija urađeno isuviše promjena tako da osoba sa fotografije ne nalikuje osobi u stvarnosti, onda ništa nismo uradili. Zbog toga ne mogu svi da budu fotomodeli, i da se bave tim poslom, ali svi mogu da imaju fotografije koje ističu njihove najlepše linije, i na kojima zaista nalikuju na profesionalnog fotomodela.

Ovim što smo napisali do sada, samo smo htjeli da Vam stavimo do znanja koliko ozbiljno shvatamo ovu vrstu fotografske usluge i da znamo gde su granice i kako zaista trebaju da se koriste programi za sređivanje fotografija. Naravno, fotografisanje fotomodela je fotografska usluga koja obuhvata mnogo više nego samo obrađivanje fotografija na kompjuteru. Oni koji su se već fotografisali za svoj modni book, znaju da je pre dolaska na snimanje potrebno odabrati adekvatnu odeću i to nekoliko različitih kompleta i kombinacija, ali i da je veoma važno da Vas našminka profesionalni šminker. Zatim se dolazi kod fotografa na snimanje. Najčešće se za jedan book snimanja obavljaju i u studiju i napolju. Bijela neutralana pozadina studija i profesionalno osvetljenje istaćiće u potpunosti fotomodel. Fotografisanje napolju, najčešće u prirodi, pod dnevnim svijetlom ima takođe svoje draži i na drugačiji način prikazuje i fotomodel i odjeću koju on nosi.

Lokacija

Komentari (2)

 • Rade

  Rade 3 weeks ago Helpful Review 0

  Profesionalno,povoljno.. Moja preporuka!

 • Goran

  Goran 3 weeks ago Helpful Review 0

  Zadovoljan vasom uslugom fotografisanja. Preporuka za Filip Damjanovic!

Postavljanje komentara

Verifikovani podaci
Now Open

Radno vrijeme

 • Ponedjeljak00:00 - 00:00
 • Utorak00:00 - 00:00
 • Srijeda00:00 - 00:00
 • Četvrtak00:00 - 00:00
 • Petak00:00 - 00:00
 • Subota00:00 - 00:00
 • Nedjelja00:00 - 00:00

Kontakt podaci

Filip Damjanović

Radoje Dakic
81000
Podgorica

Kontakt forma

Koliko iznosi: 3 + 8 ?
Pošalji poruku
159 people bookmarked this place