REGLAŽA CENTAR

Vranjske njive bb, Podgorica
Auto svijet, Auto servis

Centriranje (reglaža) trapa je jedan od najbitnijih elemenata za bezbijednost Vašeg vozila. Neophodna je kako zbog Vaše sigurnosti, udobnosti vožnje, tako i zbog samih pneumatika. Naime, neujednačeno trošenje prednjih i zadnjih guma, kao i zanošenje vozila u jednu stranu u toku vožnje, mogu ukazati na nepravilno centriranje trapa.

Reglaža Centar Podgorica Vam nudi usluge centriranja trapa i mehaničarskih popravki na trapu. Svrha ovog podešavanja je povećanje trajnosti gume i bolje držanje pravca automobila na ravnom putu. Podešavanjem trapa na fabričke mjere se postiže stabilnost i racionalna potrošnja pneumatika kao i goriva.

U zavisnosti od konkretne situacije i od tipa automobila, nekad je potrebno centriranje “prednjeg trapa” a nekada sva četiri točka. U svakom slučaju reglaža trapa se mora vršiti u skladu sa proizvođačkom specifikacijom vozila.

Simptomi nepravilno centriranog trapa mogu se ogledati u neujednačenom trošenju i habanju prednjih pneumatika u odnosu na zadnje i obrnuto, ili u zanošenju vozila u jednu stranu pri vožnji. Spomenuti simptomi, međutim, mogu takođe ukazivati na lošu izbalansiranost točka ili na dotrajalost guma ili neodgovarajući pritisak u njima. Na svaki od ovih znakova treba se brzo obratiti stručnom serviseru.
Prema preporuci automobilskih stručnjaka, reglažu trapa treba vršiti jednom godišnje ili posle pređenih 15000 km, prilikom stavljanja novih pneumatika, ali i nakon svake intervencije na trapu kao što je zamena amortizera, kugli, krajeva spona, letve volana, itd. Na remećenje pravilne geometrije trapa može da utiče i neočekivan prelazak preko veće rupe ili ivičnjaka tokom vožnje.

Lokacija

Komentari (3)

 • Bosko

  Bosko 1 year ago Helpful Review 3

  Radio mi je jedan momak reglazu, i zadovoljan sam bio donekle, medjutim kada sam danas otisao da provjerim kod Dejana, lijevi tocak ima nagib pomjeren za nekih 1'16", ostalo je bilo ok. (Teze je rupu pogoditi nego zaobici kakvi su nam putevi) Auto vuce u lijevu stranu, malo ali je veoma osjetno pri malim brzinama. Cijena uvijek ne diktira kvalitet, a kod Dejana sam oboje dobio. Pravi profesionalac.

 • Jole

  Jole 1 year ago Helpful Review 6

  Najpovoljnije 10-15 eura reglaza svih tockova na automobilu, Kosovic Dejo sampion reglaze trapova u Podgorici

 • Marija

  Marija 1 year ago Helpful Review 4

  Dejo je vrhunski majstor za moj automobil, necu ga mjenjati nikadaaaaaaaa :)

Postavljanje komentara

Zahtjev za verifikaciju

Možete da nas kontaktirate na broj telefona +382 69 069 983 i da nam izdiktirate podatke za profil:
Naslov: REGLAŽA CENTAR
Šifra: 4054.


Druga opcija je da nam pošaljete email i da u poruci navedete podatke za profil:
Naslov: REGLAŽA CENTAR
Šifra: 4054.

Kontakt strana

Kontakt podaci

Reglaža Centar

Vranjske njive bb
81000
Podgorica

Kontakt forma

Koliko iznosi: 1 + 9 ?
Pošalji poruku
159 people bookmarked this place