Tražimo ZMAJA! Posao agenta telemarketing-a?

 

P.J Registar Firmi : bavi se razvojem i izradom web stranica, digitalnim marketingom, Google Adwords oglašavanjem i SEO optimizacijom.
Zbog velikog broja novih klijenata i širenja poslovanja u potrazi smo za novim marljivim članom tima, koji će s nama pratiti online trendove i razvijati internetsko poslovanje za mnogobrojne uspješne klijente.

Tražimo sposobnu i samoinicijativnu osobu koja će svojim radom i idejama doprinijeti radu tima kao i svom osobnom i profesionalnom razvoju. Idealna kandidatkinja ili kandidat  sa ili bez  iskustva u navedenim poslovima, samostalan/a je u svome radu i trudi se biti u toku s novostima i trendovima na području SEO-a, interneta, online i društvenih medija. Od kandidata očekujemo da su upoznati s osnovama marketinga i poznaju online mogućnosti oglašavanja, tradicionalne i inovativne.

Odabrani Kandidat mora proci tronedeljnu obuku u radom vremenu od 8 casova dnevno na predvidjenom radnom mjestu u prostorijama kompanije.

Mjesto rada: 81000 Podgorica, Stari Aerodrom, Bulevar  Pera Cetkovica .

Odgovornosti operatera:
•    Informisanje klijenata o karakteristikama proizvoda ili usluga, njihovim cijenama, kao i odgovaranje na pitanja klijenata
•    Prikupljanje informacija o klijentu (ime, adresa, način plaćanja i dr.) i njihovih reakcija na proizvod/uslugu
•    Prikupljanje narudžbi i pravljenje spiska narudžbi
•    Odgovaranje na telefonske pozive potencijalnih klijenata
•    Zakazivanje sastanaka prodajnim predstavnicima radi unapređenja prodaje ili prezentacije
•    Sprovođenje marketing istraživanja anketiranjem klijenata
•    Sprovođenje propratnih ispitivanja klijenata (follow up), nakon obavljene prodaje putem telefona, pošte ili elektronske pošte i dr.

 

USLOVI:

Svi kandidati koji su u procesu selekacije za radno mjesto u REGISTAR FIRMI  tretirace se ravnopravno u skladu sa Zakonom, o radu Republike Crne Gore, clan 6,7,8,8a i 9, lica koja traže zaposlenje neće biti neposredno niti posredno diskriminisana u odnosu na pol, rodjenje, jezik, rasu, boju kože, starost, trudnoću, zdravstveno stanje, nacionalnu pripadnost, veroispovest,
bračni status, porodične obaveze, seksualno opredeljenje, političko ili drugo uverenje, socijalno porjeklo, imovinsko stanje,članstvo u političkim organizacijama, sindikatima ili neko drugo lično svojstvo.

Cilj selekcije je da omogući kompaniji da odabere kanididata koji po svojim kvalifikacijama, znanjima i kompetencijama najviše odgovaraju zahtjevima tražene pozicije.

Procedura:
• Podnošenje prijava za stupanje u radni odnos u REGISTAR FIRMI  vrši se dostavljanjem biografije i druge dokumentacije (ukoliko je zahtjevana).

Podnošenje prijava vrši se  putem e-mailom na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

                                                                             
• Svoje potrebe za novim zaposlenima, REGISTAR FIRMI  oglašava u sredstvima javnog informisanja – dnevnim novinama,specijalizovanim časopisima, web sajtovima i sl.

Pravilo :


1. Kompanija zadržava pravo da na konkurs plasiran u sredstvima javnog informisanja pozove užu listu kandidata koji odgovaraju definisanim uslovima radnog mesta.

Procedura selekcije:

Proces selekcije čine sledeći koraci:
• Analiza biografija – predstavlja analizu podataka dostavljenih u biografiji i njihovo uporedivanje sa navedenim zahtjevima pozicije. Kandidati koji imaju neblagovremeno poslate i nepotpune prijave ne uzimaju se u razmatranje.
• Intervju – predstavlja usmeni razgovor koji se sa kandidatom obavljaju u cilju prikupljanja informacija o njegovom dosadašnjem iskustvu, usvojenim znanjima i prisutnosti traženih kompetencija.

Pravilo :
1. Kompanija će koristiti pravo da provjeri reference kandidata, podatke iz poslovne biografije (izuzev aktuelne), odnosno kvalifikacije kandidata.
2. Kompanija će se odlučiti da posao ponudi kandidatu koji po kvalifikacijama, znanjima i kompetencijama najviše odgovara poziciji za koju se razmatra, a na osnovu - analize biografije, praktične provjere znanja i vještina i intervjua.
3. Kompanija zadržava pravo da posao ne ponudi ni jednom kandidatu koji se javio na raspisani konkurs.

Procedura informisanja kandidata:

• Svi kandidati koji udu u proces selekcije bice informisani o ishodu, ne e-mail adresu sa koje je pristigla njihova biografija, najkasnije 7 dana, od dana predvidjenog za razmatranje pristiglih prijava.

 

Tags: ,