DENTAL LIFE

Studenska bb, Podgorica
Ljepota i Zdravlje, Stomatolog
PIB: 03000125

Zubne navlake Dental Life Podgorica, su protetske nadoknade koje predstavljaju standard u estetskoj stomatologiji poslednjih nekoliko decenija.Zubne navlake se najčešće rade u situacijama kada je potrebno promijeniti oblik, boju i položaj zuba a najčešće kada usled velike karijesne lezije nije moguće staviti plombu.Postoje metalokeramičke i bezmetalne zubne navlake.Metalokeramički mostovi su protetske nadoknade koji se koriste ukoliko nedostaje jedan ili više zuba. Kod metalokeramičkih mostova baza je metal na koji se nanosi sloj porculana. Kod metalokeramičkih navlaka i mostova zubi se bruse sa svake strane po jedan – dva mm. Ukoliko je zub na koji se stavlja zubna navlaka ili je taj zub nosač mosta avitalan ( mrtav zub) taj zub je potrebno dodatno ojačati livenom nadogradnjom.

Šta vas očekuje prilkom doslaska kod nas? U prvoj posjeti zubi se bruse u lokalnoj anesteziji, nakon brušenja tako zbrušenih zuba se uzima otisak na osnovu kojeg će se dalje u zubotehničkoj labaratoriji izraditi most.

Prilikom izrade zubnih navlaka i mosta potrebno je da pacijent dođe na tri probe.Prva proba (proba metala) – faza u kojoj stomatolog utvrđuje odnos metala prema gingvi i faza u kojoj se određuje oblik i boja zuba. Druga roba ( proba keramike) - pri ovoj probi provjerava se oblik i boja zuba, utvrđuje se kakav je zagriz pacijenta, odnos međučlanova mosta prema gingivi kao i cjelokupan izgled protetske nadoknade. U ovoj fazi su što se tiče estetike moguće sve korekcije. Završna faza – gotov rad se cementira specijano jakim cementima. Nakon toga pacijentu se daju uputstva o daljem održavanu oralne higijene, sobzirom da obe nadoknade zahtijevaju posebnoodržavanje oralne higijene.Bezmetalne zubne navlake su trenutno najsavršenije estetske protetske nadoknade.Po svim osobinama su najpribližnije prirodnim zubima. Kod ovih zubnih navlaka se zubi bruse od 0, 5 do 1 mm. Kod ovih zubnih navlaka prilikom prirodno povlačenja desni ne postoji bojazan da će se pojaviti metalni rub kako kod metalokeramični zubnih navlaka.

Savremena stomatologija se bazira na korišćenju kopozitnih odnosno bijelih plombi koje su u potpunosti istisnule amalgamse odnosno ,,crne plombe". A malgam kako materijal se prilikom nanošenja kontrahuje (skuplja) te dolazi do stvaranja mikropukotine između plombe i zuba. Ta mikoropukotina je veoma često mjesto na kome vremenom dolazi do stvaranja karijesa. U 95% slučajeva se ispod amalgamskih plombi nalazi karijes. Prednost kompozitnih plombi jeste u tome što se prilikom nanošenja one hermetički vezuju za zub pa ne može doći do javljanja mikropukotine. Treba napomenuti da savremeni kompozitni materijali koji se koriste u našoj ordinaciji imaju jednaku čvrstoću kao i amalgamske plombe, pri čemu su estetski neuporedivi. Ovo je posebna motivacija za promjenu amalgamskih plombi u kompozitne.

Redovna posjeta našoj ordinaciji obezbijediće kvalitetnu provjeru zdravstvenog stanja vaših zuba. Samim tim možete se uvjeriti u kvalitet usluge praćen savremenim tehnikama i vrhunskim materijalima.

Bijeljenje zuba

Bijeljenje zuba je potpuno bezopasan proces promjene boje zuba. Zubi usled česte konzumacije cigareta, kafa i raznih čajeva vremenom izgube svoju boju i sjaj. Mi preporučujemo vrlo jednostavan način izbjeljivaja zuba. Samo je potrebno uzeti otisak, na osnovu kojeg se izrađuju folije u kojima se u se aplikuje gel za izbjeljivanje. Postupak traje oko 10- tak dana a efekat bijelenja traje 3 – 4 godine. Ortopedije vilice – ortodoncija Ortopedije vilice ( ortodoncija ) je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i liječenjem nepravilnosti položaja zuba kod djece i odraslih. Ortoodnski aparati koji se koriste kod nas koriste su fiksni aparati. Fiksni aparati se ugradjuju na stalnim zubima.

Za ovu oblast stomatologije kod nas su angažovani poznati ortotodonti iz Beogarda koji dolaze jednom mjesečno.

Lokacija

Komentari (5)

  • Balsa

    Balsa 8 years ago Helpful Review 17

    Svima preporuka koji zele da rade zubne navlake.Kod Ivana nema greske. : - )

  • Jovana

    Jovana 8 years ago Helpful Review 9

    Svaka čast , profesionalizam na nivou .

  • Tima

    Tima 5 years ago Helpful Review 0

    Profesionalnost, Strucnost I Ljubaznost su karakteristike
    kojima raspolaze dr Ivan Pejakovic

  • Elma M

    Elma M 4 years ago Helpful Review 77

    Moze pitanje samo koliko kosta navlaka za zube?

  • Nebojša

    Nebojša 3 years ago Helpful Review 0

    Poštovani,
    Da li radite fiksne proteze?
    Hvala

Postavljanje komentara

Verifikovani podaci
Now Open

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak09:00 - 16:00
  • Utorak09:00 - 16:00
  • Srijeda09:00 - 16:00
  • Četvrtak09:00 - 16:00
  • Petak09:00 - 16:00
  • Subota09:00 - 16:00
  • Nedjeljane radimo

Kontakt podaci

Dental Life

Studenska bb
81000
Podgorica

Kontakt forma

Koliko iznosi: 1 + 9 ?
Pošalji poruku

Kontakt osoba dr.Ivan Pejaković

  • +38268527776
Dijeli dalje...